Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Панирани сусамени кашкавалчета

Панирани сусамени кашкавалчета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563
Панирани сусамени кашкавалчета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Панираните предястия винаги изчезват от масата за броени минути, затова ако искате да зарадвате любимите хора, панирайте тези хапки кашкавал -не забравяйте сусама"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 - 500 г
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • яйца - 2 - 3 броя
  • сусам - 2 с.л.
  • галета - 1 к.ч.
  • корнфлейкс - 5 - 6 с.л. царевичен натрошен
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете кашкавала на хапки. Всяко едно парче се намокря с вода. В отделна купичка разбийте яйцата с щипка сол. В друга чиния сипете царевично брашно.

Всяко едно кашкавалче се овалва в царевично брашно и се слага в друга чиния, която е поръсена с брашно. Към останалото царевично брашно прибавете сусам, натрошен царевичен корнфлейкс и галета.

Панирайте кашкавала в разбитите яйца, след което в сухата панировка.

Изпържваме в загрято олио до златисто. Отцеждат се върху хартия и се сервират със салата по избор.

Панираните сусамени кашкавалчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: