Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран Кашкавал»Панирани кашкавалчета с бекон

Панирани кашкавалчета с бекон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Панирани кашкавалчета с бекон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
29/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Сега разбираме, че на перфектните кашкавалчета им е липсвал само беконът, но бързо поправихме тази грешка"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 250 - 300 г
  • бекон - 200 г тънки слайсове
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • бакпулвер - 2 щипки
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Класическа рецепта за едно прекрасно бирено мезенце, на което никой не е в състояние да устои.

Приготвям рецептата с варено-пушен бекон.

Започнете със нарязване на кашкавала на дебели пръчици.

Потапяйте ги в брашно, яйце, пак брашно и пак яйце - така до получаване на по-дебела обвивка - панировка.

Изпържете в силно загрято олио до златисто кашкавалените хапки и ги изваждайте върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Завийте всяко кашкавалче в тънка ивица бекон и забодете с клечка.

По желание може да пъхнете в загрята на 250 градуса фурна за кратко, колкото леко да се жегне беконът, но не дръжте дълго във фурната, за да не се разтече кашкавалът.

Бързо, лесно и вкусно мезенце.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: