Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Хапки от панирани кашкавалчета и сиренца

Хапки от панирани кашкавалчета и сиренца

Хапки от панирани кашкавалчета и сиренца
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Тези хапки са идеални за всякакъв вид питие. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 400 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 7 бр
  • галета - 250 г
  • олио за пържене
  • грозде - 250 г десертно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът и сиренето се нарязват на кубчета, като за да не се разпадне сиренето, при всяко рязане ножът се мокри с вода.

Така сиренето не залепва по него и няма опасност да се начупи. Прибират се в хладлника за една нощ.

В купа се чукват яйцата и се разбиват добре. В отделни чинийки се слагат брашното и галетата.

Всяко кубче се овалва, първо, в брашно, после в яйце, след това отново брашно, пак яйце и накрая галета. Парчетата кашкавал се мокрят, първо, с вода, за да полепне брашното.

Прибират се за още няколко часа. Вадят се непосредствено преди пържене.

В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се пържат панираните кашкавалчета и панираните сиренца до златиста коричка.

Гроздето се разделя на зрънца. Взима се клечка за зъби, зърно грозде се нанизва на нея, след като клечката за зъби се забива в кубче кашкавал и сирене.

Кашкавалчетата и сирената се отцеждат от излишната мазнина върху салфетка или кухненска хартия.

Можете да ги поднесете и в плато, но аз предпочетох върху дъска, застлана с листа маруля.

Тези хапки от панирани кашкавалчета и сиренца са идеални за всякакъв вид питие.

Да ви е сладко!

Ако ще правите панирани кашкавалчета за вашите гости, опитайте и от нашите панирани пилешки хапки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: