Начин на приготвяне
Начупваме бисквитите в купа. Нарязваме отгоре маслото. Добавяме шоколада, какаото, ореховите ядки, кафявата захар, портокаловата есенция и заливаме с горещата вода. Разбъркваме и размесваме с ръце.
Прибираме в хладилника за 1 час.
След това вземаме по малко количество от сместа, колкото топче за тенис на маса и оформяме като скалича.
Подреждаме скаличките в чиния и започваме да забождаме зърнени шоколадови люспи от всички страни, като се стараем да са равномерни и симетрични. Накрая ще получим много ефектни коледни сладки шишарки.
Прибираме нашите коледни сладки в хладилника за една нощ да се стегнат.
Преди сервиране поръсваме с пудра захар готовите празнични сладки.
Коментари
Благодаря.