Начин на приготвяне
Първата стъпка е да смелите бисквитите в чопър.
След това в дълбока купа се изсипва заквасената сметана и към нея се прибавя захарта. С вилица се бърка докато се разтопи захарта.
Прибавете към сметаната смлените бисквити и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.
Готова смес приберете в хладилника за час - два, за да може да се стегне.
След това от сместа със заквасена та сметана се взима по малко и се оформя на конус. При оформянето конуса не трябва да е много широк в основата.
След оформянето на конусите се слага една по една от шоколадовите люспи - зърнената закуска, като започвате са ги средите от основата към върха.
Оформените шишарки се поръсват с пудра захар.
Готовите коледни шишарки отново се прибират в хладилника да се стегнат малко.