Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Кускус с пържени яйца и масло

Кускус с пържени яйца и масло

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269752
Кускус с пържени яйца и масло
Снимка: TanyaGyurova
1 / 2
23/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кускус - 250 г (от този, който става готов за 5 мин)
  • яйца - по 1 бр. на порция
  • масло - ок. 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • царевички - 5 бр. мариновани бейби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипвате около 0.5 л. вода (може и с кана за чай за още по-бърз резултат).

Сипвате кускуса в тенджерка и заливате с горещата вода. Хубаво е водата да е един пръст над кускуса, така че, ако е нужно, долейте или сипете по-малко от сварената.

Похлупете тенджерката и изчакайте около 5-6 мин, за да поеме водата.

Сложете сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и добавете бучка масло.

След като маслото се разтопи, отново разбъркайте добре.

Добавете маринованите царевички, нарязани на колелца и ги добавете към кускуса.

Изпържете по едно яйце за всяка порция, която ще сервирате, и го поръсете с червен пипер.

Сервирайте кускуса в дълбоки чинии с по едно пържено яйце отгоре.

Ще се убедите, че кускуса с пържени яйца и масло е един страхотен засищащ обяд или вечеря.:)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: