Начин на приготвяне
Почистете и измийте пилешките бутчета. Отцедете.
В купичка пригответе маринатата за месото. Смесете черния пипер, солта, канелата, горчицата, соевия сос и бялото вино.
Разбъркайте много добре съставките, за да се получи хомогенна смес.
Намажете бутчетата обилно и ги сложете в тавичка за печене. По възможност оставете ги на хладно за час-два да се маринова месото.
Сложете в тавичката една чаша вода (не трябва бутчетата да са напълно залети) и покрийте с алуминиево фолио.
Сложете ги в студена фурна и стартирайте печене за един час на (275 градуса) максимална температура, след което намалете на 150 градуса за още час.
Отстранете фолиото и отново увеличете градусите за 10 минути да се позачервят бутчетата.
Изключете и оставете крехките печени бутчета още половин час на изключена фурна.
Сервирайте печените пилешки бутчета с ябълки и гарнитура по желание.
Това може да е един семпъл вариант на основно ястие на Коледна вечеря.
Добър апетит!
Коментари