Картофени пилешки бутчета

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Картофени пилешки бутчета
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Една много интересна рецепта, която не сте опитвали. Това е перфектното бирено мезе"

Необходими Продукти

  • пилешко - 6 бр. пилешки бутчета, долни
  • картофи - 750 грама
  • чесън - 3 скилидки
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 100 - 150 грама, настъргано
  • яйца - 1 бр.
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата от пилето се измиват и поставят в тенджера. Чесънът се смачква с нож и се прибавя в тенджерата. Посолява се и се налива вода да покрие пилето. След като заври, се намаля и се оставя докато се свари месото. Сред това се изваждат бутчетата и се оставят настрана.

В същата тенджера се слагат измитите и обелени картофи да се сварят и те.

Когато се сварят, се изваждат и след като изстинат, се намачкват на пюре. Към него се добавя сол, черен пипер, чесън на прах, червен пипер, 3 с.л. брашно и настърганият кашкавал. Всичко се смесва добре.

С ръце се премахва месото от пилешките бутчета и се запазват костите. Месото се нарязва на дребно и се прибавя към картофената смес и отново се омесва добре.

В ръка се взима част от сместа и се сплесква леко. Взима се една от костите и се слага в средата, след това се добавя още от сместа и се оформя да стане като пилешко бутче. Това се повтаря и с останалите кости и сместа.

За панировката на бутчетата в 3 различни чинии се разпределят галета, брашно и разбитото яйце. Бутчетата се овалват първо в брашно, след това в яйцето и накрая в галетата.

Сгорещява се доста олио и бутчетата се изпържват до златисто по всички страни. Преди сервиране се оставят да се отцеди излишната мазнина.

Картофените пилешки бутчета задължително сервираме със студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: