Начин на приготвяне
Ябълковият сайдер и ябълковият сок се наливат в дълбока тенджера.
Към тях се прибавят нарязаната на едро ябълка, морската сол, пръчките канела, звездният анасон, пиперът на зърна, дафиновите листа, мащерката, кафявата захар и карамфилът.
Щом сместа започне да ври, се разбърква интензивно с дървена бъркалка, докато солта се разтвори напълно. След това тенджерата се дърпа от котлона и се налива литър студена вода.
Портокалите, лукът и лимонът се режат на четвъртинки и се слагат в маринатата. Добавят се начуканите розмарин и салвия, и смачканите скилидки чесън.
Маринатата се оставя да изстине напълно и след това пуйката се потапя в нея. Оставя се в хладилник, за да се маринова в сместа за 24 часа.
След това пуйката се отцежда добре от маринатата и се приготвя за печенето.
С тази марината за празнична печена пуйка си гарантирате неустоимо вкусно ястие.
Весели празници!