Начин на приготвяне
В касерола сложете прясното мляко, захарта и гриса. Изчакайте да заври и намалете котлона. Варете 10 минути и изключете.
Сложете ванилията и кравето масло. Разбъркайте и оставете да изстине.
Отворете корите и вземете един лист. Поръсете с малко олио и сложете отгоре втори лист. Отново олио и трети лист.
Сложете по дължината на единия край от ваниловия крем и поръсете със стафиди. Завийте на руло.
Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.
Постъпете по същия начин и с останалите кори. Поръсете сладката баницата с малко олио и печете в загрята фурна на 200 градуса до златисто.
Извадете, оставете да се охлади и преди да сервирате баницата с ванилов крем и стафиди, поръсете с пудра захар.