Сиропиран коледен сладкиш

28/12/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме жълтъците от белтъците, като при жълтъците добавяме седем лъжици захар, разбиваме ги до много пухкава смес.

В друг съд разбиваме белтъците на сняг. Постепенно си добавяме жълтъците при белтъците, като внимаваме полека да ги смесим.

Към сместа прибавяме бакпулвера и брашното, като брашното прибавяме на няколко пъти. Разбъркваме всичко много добре.

Към тази смес си добавяме сока от 1 портокал, както и настърганата му кора. Отново бъркаме и изсипваме сместа в тавичка.

Поставяме в печката и печем на 180 градуса за около 25 минутки.

Сиропа го правим по следния начин. В тенджера слагаме сока от двата или три портокала, кората на един и захарта. Така оставяме да ври, докато сиропът се сгъсти.

След като е готов поливаме сладкиша, който вече е изстинал, с топлия сироп. Оставяме да попие и тогава режем сиропирания сладкиш.

Сиропираният коледен сладкиш е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар