Начин на приготвяне
Обелваме и настъргваме на ренде цвеклото, морковите и зимните круши (зелени, но сладки).
Измиваме и нарязваме зелените крехки листенца на ситно – манголд, рукола, магданоз и пресен лук. Прибавяме ги в купата с настърганите зеленчуци и плодове, заедно с натрошените орехи.
Овкусяваме на вкус с хималайска сол, лимонов сок, ябълков оцет и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).
Разбъркваме, за да се овкуси салатата равномерно и поднасяме още свежа. Чудесна комбинация към тази салата е оризът, тъй като омекотява наситения вкус.
Уникална витаминозна салата – микс от най-различни вкусове, съчетани в чудесна хармония!
Чудно, вкусно и здравословно!
Витаминозната салата с цвекло, круши и орехи е готова.