Витаминозна салата с цвекло, круши и орехи

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
941
5k
4k
1k
5
28/12/2020
"Време е за доза витамини, които днес взимаме под формата на салата с цвекло, круши и орехи"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо554
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • цвекло - 1 бр. средно
  • моркови - 3 бр.
  • круши - 2 бр. средни (зимни, зелени)
  • манголд - 1 шепа (крехки листенца)
  • рукола - ½ връзка (на вкус)
  • магданоз - ¼ връзка
  • пресен лук - ½ връзка (зелени перца)
  • орехи - 2 - 3 шепи натрошени
  • лимонов сок - 1 ч.л. на вкус
  • оцет - около 2 с.л. ябълков (на вкус)
  • хималайска сол - ½ ч.л. на вкус
  • шарлан - 1 - 2 с.л. (слънчогледово масло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме на ренде цвеклото, морковите и зимните круши (зелени, но сладки).

Измиваме и нарязваме зелените крехки листенца на ситно – манголд, рукола, магданоз и пресен лук. Прибавяме ги в купата с настърганите зеленчуци и плодове, заедно с натрошените орехи.

Овкусяваме на вкус с хималайска сол, лимонов сок, ябълков оцет и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Разбъркваме, за да се овкуси салатата равномерно и поднасяме още свежа. Чудесна комбинация към тази салата е оризът, тъй като омекотява наситения вкус.

Уникална витаминозна салата – микс от най-различни вкусове, съчетани в чудесна хармония!

Чудно, вкусно и здравословно!

Витаминозната салата с цвекло, круши и орехи е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар