Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Бутер тиквени елхички

Бутер тиквени елхички

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Бутер тиквени елхички
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • бутертесто
  • ябълки - 2 бр. средни, за предпочитане сорт Грени Смит
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • вода - 2 с.л.
  • тиква - 1/2 ч.ч. пюрирана
  • мед - 1 с.л., течен
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • канела
  • индийско орехче
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и нарязват на дребно.

В тенджерка се слагат ябълките заедно със захарта и водата. Оставят се под капак на слаб огън, след като заври, около 5 минути или докато омекнат ябълките. След това се отстраняват от котлона и се оставят леко да поизстинат.

Към ябълките се прибавя тиквата заедно с канелата и индийското орехче.

В отделна купичка се разбърква медът с царевичното нишесте, докато стане хомогенна смес. Прибавя се към плодовата смес и се разбърква добре.

От бутер тестото се изрязват формички. Слага се по малко от плънката върху половината и се захлупват с останалите, като по краищата се прищипват с вилица.

Отгоре се пробива малка дупка, може и с вилица, или се прави тънък прорез, за да излиза парата.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна.

Когато са готови и поизстинат, бутерките се поръсват с пудра захар.

Бутер тиквените елхички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: