Начин на приготвяне
Ябълките се обелват и нарязват на дребно.
В тенджерка се слагат ябълките заедно със захарта и водата. Оставят се под капак на слаб огън, след като заври, около 5 минути или докато омекнат ябълките. След това се отстраняват от котлона и се оставят леко да поизстинат.
Към ябълките се прибавя тиквата заедно с канелата и индийското орехче.
В отделна купичка се разбърква медът с царевичното нишесте, докато стане хомогенна смес. Прибавя се към плодовата смес и се разбърква добре.
От бутер тестото се изрязват формички. Слага се по малко от плънката върху половината и се захлупват с останалите, като по краищата се прищипват с вилица.
Отгоре се пробива малка дупка, може и с вилица, или се прави тънък прорез, за да излиза парата.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна.
Когато са готови и поизстинат, бутерките се поръсват с пудра захар.
Бутер тиквените елхички са готови.