Начин на приготвяне
Този вид коледни сладки се приготвят много бързо и много лесно и са много здравословни и вкусни.
Приготвяме ги по следния начин.
В купа си смесваме всички продукти без овесените трици и овесените ядките.
След като сме си ги смесили, тогава добавяме и другите два продукта.
Отново разбъркваме и прибираме купата за около 30 минути в хладилника.
След изтичането на времето вадим и с навлажнени ръце започваме да си оформяме топчета с големината на орех.
В подходяща тавичка, в която предварително сме поставили хартия за печене, започваме да нареждаме, но преди това сплескваме всяка една топчица и тогава поставяме, като не забравяме да оставим разстояние между топчетата.
Поставяме овесените бисквити във фурната и печем 20 минути в загрята фурна.
След като извадим тавата с овесените сладки с мед и сусамов тахан за Коледа, я оставяме да изстине.