Начин на приготвяне
Сложете кефира с съд, в който ще замесите тестото за пърленките.
Прибавете към него содата и разбъркайте.
След това прибавете последователно олиото, яйцето, и солта.
Накрая добавете на части брашното, пресято с бакпулвера.
Замесете меко тесто и веднага го разделете на 6 части.
Всяка от тях оформете на топче и покрийте с кърпа, за да не се образува коричка.
Оставете да престоят 10 минути.
След това разтопете маслото.
Загрейте тиган на средна степен на котлона и го намажете с няколко капки олио.
Върху набрашнена повърхност разточете всяко топче тесто на тънка кора с размерите на тигана.
Печете пърленките по минута-две от всяка страна.
Готовите пърленки с кефир на тиган намажете с разтопено масло и нареждайте една върху друга в чиния.