Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Селски пърленки на тиган

Селски пърленки на тиган

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59332123
Селски пърленки на тиган
Снимка: Драга Мишева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Добрите селски рецепти нямат равни - пример са тези селски пърленки на тиган"

Необходими Продукти

  • топла вода - 250 мл
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 10 г
  • зехтин - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - 450 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме топлата вода в купата, добавяме захарта 1 ч.л. брашното 10 г и маята.

Омесваме хубаво и оставяме настрани за около 15-20 минути.

След това добавяме и останалите продукти. Омесва се хубаво и гладко тесто.

Ако прецените, че е много меко, добавете още малко брашно. Но не прекалявайте, за да не стане твърдо тестото за пърленките.

Тестото се покрива с кърпа и се оставя настрани за около 1-2 часа. През това време втасва и увеличава обема си.

Разделете тестото на малки топки и отново оставете за 15 минути /покрито с кърпа.

След това сипете 1 с.л. олио в тефлонов тиган. Разточете една топка и я изпечете в тигана и от двете страни.

След като са готови, намажете отгоре селските пърленки на тиган с малко масло и друго по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: