Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленки на тиган

Пърленки на тиган

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пърленки на тиган1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12-15 бр.
"Може да спретнете вкусна закуска за цялото семейство само за няколко минути с нашата рецепта за пърленки на тиган!"

Необходими Продукти

  • тесто - за хляб 1 кг
  • мас - 150 г
  • сирене - около 200 - 300 г
  • масло - 100 г
  • чубрица - 1 с.л. ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разделя на топки и всяка се разточва на кора, с дебелина около 5 мм. Намазва се с разтопена мас, поръсва се със сирене и чубрица и се навива на руло.

Единият край на рулото се завива наляво, а другия надясно. Така, че да се получи осморка. Едното кръгче на осморката се сгъва върху другото и се разточва до толкова, колкото искате да е голяма пърленката.

Пече се от двете страни в добре загретия и подмазнен тиган с дебело дъно или сач (не забравяйте, че сачовете се загряват постепенно от слабо към силно. Готовите пърленки се намазват с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
514
414
39
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

pavel_0303
pavel_0303
изглеждат вкусни и лесни за приготвяне
18.08.2018 09:06
Люси
Люси
Здравейте, току-що направих тези пърленки за вечеря, стана нещо невероятно...но аз си направих тестото /за хляб/ и леко я подобрих като ги намазах с чеснова паста, след като ги изпекох. Отдавна се чудех как се правят тези многолистни пърленки, вече ще ги правя по-често.
17.12.2013 20:11
4
4
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Явно е с готово тесто от магазина.
10.10.2013 22:33
6
7
galiana
galiana
а как се прави тестото
10.10.2013 20:26
9
3
Ива
Ива
Тестото на Фамилия е много добро!
18.08.2013 21:43
1
teo
teo
най накрая една проста и хубава рецепта дето не трябва в това горещо време да се цапаш да бъркаш тесто. Наистина простите неща си остават най хубави07809
12.08.2013 18:53
1
zdrava
zdrava
Маслото къде се използва, с него може би само намазваме пърленките като са извадени от тигана? Иначе рецептата като техника на изпълнение много ми допада, с това превиване на осморката и повторно разточване сигурно става много добре - непременно ще я пробвам! Благодаря Ви!
27.10.2012 18:48
1