Начин на приготвяне
Подгответе всички продукти за салата Оливие.
Сварете всеки продукт поотделно в подсолена вода - картофите, морковите, пилешките гърди и яйцата. Оставете да се охладят напълно и обелете яйцата, картофите и морковите.
Подсушете маринованите краставички, нарежете ги на малки кубчета и ги разпределете на дъното на купа. Прецедете консервирания грах и разпределете равномерно върху краставичките.
Следващ продукт са пилешките гърди, нарежете на малки кубчета и ги разпределете върху граха. Нарежете морковите на малки кубчета и ги добавете в купата. Нарежете картофите на малки кубчета и ги добавете към останалите продукти. Нарежете яйцата на малки кубчета и ги прибавете към салата Оливие.
Подправете руската салата с майонеза, смесена със заквасената сметана, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте салатата и я оставете да престои няколко минути.
Сервирайте салата Оливие веднага след подправянето с майонезата и заквасената сметана или подправете салатата, точно преди сервиране.
Традиционната салата Оливие, без която новогодишната трапеза не е пълна!