Начин на приготвяне
Нарязваме картофите на дребно в купа.
Нарязваме краставичките, гъбите и шунката също на дребно и ги сипваме при картофите. Добавяме солта и майонезата и разбъркваме.
Покриваме малка кръгла форма с прозрачно фолио и изсипваме сместа вътре. Прибираме в хладилника за 1 час.
След това обръщаме внимателно в чиния.
Настъргваме кашкавала и чедъра на ситно ренде, разбъркваме леко с пръсти и поръсваме картофената салата отстрани и отгоре.
Отстрани забождаме листенца рукола, за да наподобява на слънчоглед.
Нарязваме продълговати парченца маслини и украсяваме отгоре като слънчогледови семки.
Поднасяме салатата Слънчоглед веднага.