Тракийска лютеница

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Тракийска лютеница1 / 2
04/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
270 мин.
Порции
20 бурканчета

Необходими Продукти

  • домати - 2.5 кг
  • чушки - 2.5 кг зелени
  • чушки - 2.5 кг червени
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • зелени домати - 400 г
  • карфиол - 400 г
  • лук - 1.5 кг
  • люти чушки - 100 г
  • магданоз - 2 връзки
  • захар - 100 г
  • сол - 100 г
  • целина - 1 връзка листа
  • олио - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от дръжките и семената, след което ги бланширайте за 2 минути в подсолена вряща вода. Охладете и ги смелете на машинка за месо. Обелете доматите и ги настържете на ренде. Смелете зелените домати.

Настържете морковите, бланширайте ги за 3 минути във вряща вода, охладете и ги смелете. Картофите и карфиолът също се сваряват и смилат. Магданозът и целината се нарязват на ситно.

Сипете в тава настърганите червени домати и ги сгъстете при непрекъснато бъркане, докато остане 1/3 от първоначалния им обем. Прибавете смлените зелени домати, чушките, картофите, карфиола, морковите и олиото, магданоза, целината, захарта, солта и лютите чушки.

Разбъркайте сместа много добре, загрейте до кипене и свалете от огъня. Напълнете горещата лютеница в буркани и запечатайте с капачки. Стерилизирайте 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: