Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Тракийска пърленка

Тракийска пърленка

Тракийска пърленка
Снимка: Татяна Димитрова
1 / 2
20/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • катък - 1 ч.ч. изцедено кисело мляко
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • кашкавал
  • сирене
  • масло
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко тесто от катъка, содата, яйцето и брашното и се оставя за около 30 минути да втаса.

Взема се една топка и се разточва на по-дебела кора. Отгоре се наръсва с натрошено сирене, настърган кашкавал и парченца масло.

Поставя се върху хартия за печене, намазана с масло, и се пече е в предварително загрята фурна.

Когато се запече кашкавалът до златисто, се изважда и още топла се наръсва с шарена сол и още натрошено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: