Начин на приготвяне
Настържете двата вида шоколад и разтопете заедно с маста на водна баня при 50 градуса температура.
Разбъркайте много хубаво и оставете за 3-4 минути да поизстине.
Сложете хрупкавия корнфлейкс към шоколадовата маса, разбъркайте и сипете на равен пласт във форма за турон с размери 19×9×2.5 см. Ако нямате специална форма за турон, използвайте разрязана кутия от прясно мляко или дървена кутийка с тези размери, облицована с хартия за печене.
Оставете шоколада да стегне в хладно помещение за минимум 20 минути.
Поръсете със 2-3 щипки люспеста сол, в никакъв случай обикновена фина или пък едра на твърди гранули. Аз използвам марката и вида Малдон.
Соленото тофи пригответе, като загреете всички посочени за него продукти и бъркате непрестанно 15 минути на 120 градуса.Трябва да се сгъсти и стане лепкаво.
Сипете тофито върху шоколада, заравнете бързо, преди да стегне, и отгоре отново поръсете със солените люспи.
Приберете в хладилник за 6 часа, след това може да нарежете Турона на правоъгълници и да поднесете на коледната или новогодишна трапеза.
Разкошен шоколадов турон със солено тофи с перфектен баланс на сладко със солените деликатни нотки.
Любим!
Коментари
Соленото тофи пригответе, като загреете всички посочени за него продукти
обаче не е много ясно, кои са продуктите за соленото тофи. Би ли ги посочила в коментар, за да го отбележим в самата рецепта.