Розова торта

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768106001
Розова торта
Снимка: Златина Желязкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Усмихваме се на розовата торта, усмихва се и тя - а сега е време за голяямо парче"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • крем ягода - 3 бр. Йоткер или нишесте ягода
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За крема
  • крем ягода - 1 бр. Йоткер или нишесте ягода
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 5 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват яйцата и захарта. Бакпулверът се смесва с крема /нишестето. Всичко се смесва до гладка смес.

В тава с падащо дъно се изсипва сместа и се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност около 20-30 мин.

Оставя се да се охлади и се приготвя кремът. Блатът се залива с горещия крем. Оставя се да изстине и тортата се украсява по избор.

Розовата торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: