Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Френска розова захар

Френска розова захар

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френска розова захар1 / 2
23/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • захар - 200 г
  • роза - 50 г листенца от розова
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листенцата роза се оставят да изсъхнат 1 час върху хартия, като се разпределят на един слой. След това розовите листенца се смесват със захарта и ванилията.

Всичко се разбърква много добре, след което се смила, докато захарта не се превърне в пудра.

Слага се в буркан с херметично затварящ се капак и се съхранява на тъмно и хладно място.

Розовата захар се използва за приготвяне на тесто за сладкиши и за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: