Розова торта с ягоди

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Розова торта с ягоди
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Изкусителна и много романтична розова торта, идеална за хората, които обичате"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 3.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за крема
  • крема сирене - 250 г
  • сметана - 500 мл
  • ягоди - 500 г
  • пудра захар - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Прибавете захарта и продължете да разбивате. След това добавете млякото, олиото и брашното с бакпулвера. Прибавете розова боя за сладкиши.

Разделете сместа на две части и изпечете два отделни блата. Разбъркайте сиренето с пудрата захар. Добавете разбитата сметана (оставете малко за измазване на тортата).

В блендер сложете ягодите и ги смелете (но да има парченца). Прибавете ги към крема и разбъркайте.

Сглобяване на сметановата торта - поставете един блат в поднос. Сиропирайте с компот от ягоди, намажете с крем и покрийте с втори блат.

Намажете цялата торта с отделената сметана и украсете с разтопен шоколад и ягоди.

Розовата торта с ягоди е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: