Начин на приготвяне
Разбийте яйцата. Прибавете захарта и продължете да разбивате. След това добавете млякото, олиото и брашното с бакпулвера. Прибавете розова боя за сладкиши.
Разделете сместа на две части и изпечете два отделни блата. Разбъркайте сиренето с пудрата захар. Добавете разбитата сметана (оставете малко за измазване на тортата).
В блендер сложете ягодите и ги смелете (но да има парченца). Прибавете ги към крема и разбъркайте.
Сглобяване на сметановата торта - поставете един блат в поднос. Сиропирайте с компот от ягоди, намажете с крем и покрийте с втори блат.
Намажете цялата торта с отделената сметана и украсете с разтопен шоколад и ягоди.
Розовата торта с ягоди е готова.