Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 170 градуса. Две 20-сантиметрови тавички (използвах за еднократна употреба) се намазняват съвсем леко.
В купа се смесват всички сухи съставки и се пресяват. В отделна купа се смесват млякото, олиото и лимоновият сок. Разбъркват се и се прибавят към сухите съставки. Разбъркват се с телена бъркалка докато стане еднородна смес.
Сместа се разделя в двете тавички и се пече 25-30 минути.
Докато изстинат, се приготвя кремът. В голяма купа се разбиват с миксер маргаринът и кокосовото масло докато станат като крем и пухкави. Постепенно се добавя пудрата захар. След като цялата е добавена, миксерът се увеличава на най-високата степен и се бърка още 2-3 минути.
Прибавят се млякото и солта и се бърка още 5 минути докато се разтвори захарта. Добавят се няколко прашинки от сладкарската боя и се разбърква докато кремът стане розов. Оставя се в хладилника да стегне.
Следва сглобяването на тортата. Слага се единият блат и отгоре му се намазва малко от крема. Отгоре се нареждат малини и се поръсва обилно с част от натрошените бисквитки Oрео. Следващият блат се намазва отдолу с крем и се залепя върху бисквитките и малините.
Намазва се отвън тортата с останалата част от крема и се поръсва отгоре с още бисквитки Oрео. Може да се сложат и малини. Тортата се прибира в хладилника да стегне и не се държи дълго навън, защото бързо се разтопява.