Начин на приготвяне
Най-лесно е, първо, да си направите т.нар. заготовка и после само да редите продуктите в тавата.
Измивате и нарязвате пилешкото филе на филийки с дебелина ок. 1 см.
Нарязвате бекона на резени ок. 0.5 см.
Измивате и нарязвате доматите на две половини и после на филийки.
Нарязвате пушеното сирене и кашкавала на резенчета ок. 0.5 см.
След като сте готови с нарязаните продукти, започвате реденето в кръгла тава, като ги редувате.
Намазвате обилно с олио дъното на тавичката, в която ще печете запеканката.
Редувате резен пилешко филе, бекон, топено сирене, домат, кашкавал, докато свършат продуктите.
Накрая добавяте скилидките чесън цели и необелени (за по-фин аромат) и поръсвате с риган, черен пипер и малко олио.
Печете запеканката с пилешко филе и бекон на 200 градуса до златисто.