Начин на приготвяне
Загрейте сладкото вино и го редуцирайте почти на половина.
Ако нямате десертно вино, използвайте обикновено бяло или червено сухо вино с лъжица захар.
Сипете редуцирания алкохол в блендер и при него сложете гъшия дроб на парчета, почистен от жиличките. Смелете до гладкост.
Сипете сметаната, солта, черен пипер и разбъркайте добре.
Загрейте сместа до 90 градуса и бъркайте 10 минути. През това време си хидратирайте желатина в студена вода.
Дръпнете съда от огъня и сложете отцедения от водата желатин.
Хубаво разбъркайте и налейте в 4 малки или 2 по-големи купички.
Когато гъшият пастет изстине, приберете в хладилник да стегне, като всяка чашка покриете със стреч фолио.
Поднесете този разкошен и деликатен крем, украсен със зрънца от нар и акомпаниран с препечени филийки.
Може да се консумира като пастет и да бъде сервиран за специални случаи.
Истинска наслада за сетивата е този фин крем от гъши дроб!