Печени плодове

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
171
332
15/10/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 927
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички плодове. Нарежете ябълката, крушата и ананаса на тънки филийки. Оставете маслото да се разтопи на стайна температура и го объркайте с кафявата захар, канелата и индийското орехче.

Сложете нарязаните плодове на дъното на голяма йенска купа. Отгоре изсипете маслено-захарната смес и запечете около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Когато плодовете омекнат, но си останат малко хрупкави, ги покрийте с отцедените череши (ако са от консерви), парченцата праскова и грозде. Отгоре подредете резените портокали и запечете още около 15 минути.

Ястието се сервира топло. По желание може да го поръсите с пудра захар, както и да използвате плодове по избор.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар