Печени плодове

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Печени плодове1 / 2
15/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 бр. голяма
  • круши - 1 бр. голяма
  • ананас - 1 ч.ч. парченца (може и от консерва)
  • череши - 2 ч.ч. (може и от компот)
  • праскови - 2 ч.ч. парчета
  • грозде - 1 ч.ч. без семена
  • портокали - 1 бр. голям
  • масло - 1/4 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч. кафява захар
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички плодове. Нарежете ябълката, крушата и ананаса на тънки филийки. Оставете маслото да се разтопи на стайна температура и го объркайте с кафявата захар, канелата и индийското орехче.

Сложете нарязаните плодове на дъното на голяма йенска купа. Отгоре изсипете маслено-захарната смес и запечете около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Когато плодовете омекнат, но си останат малко хрупкави, ги покрийте с отцедените череши (ако са от консерви), парченцата праскова и грозде. Отгоре подредете резените портокали и запечете още около 15 минути.

Ястието се сервира топло. По желание може да го поръсите с пудра захар, както и да използвате плодове по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
30
21
10
Дай твоята оценка: