Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Запеканки»Батати с яйца и бекон

Батати с яйца и бекон

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Батати с яйца и бекон
Снимка: TanyaGyurova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Нещо бързичко, когато нямате много време за готвене - батати с яйца и бекон"

Необходими Продукти

  • батати - 2 бр.
  • бекон - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • мащерка - 2 щипки
  • сол
  • олио - или масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате бататите на кубчета и ги слагате в тавичка, намазана с олио.

Посолявате ги, поръсвате с мащерката и малко олио и ги разбърквате добре.

Слагате да се пекат на 200 градуса до полуготовност.

През това време нарязвате бекона на кубчета и разбивате яйцата в купа.

Изваждате полуготовите батати от фурната и добавяте върху тях бекона и разбитите яйца.

Поръсвате отново леко с мащерка и допичате запеканката с картофи до златисто.

Да ви е вкусно с тези батати с яйца и бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: