Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Бъркани Яйца»Карфиол и бекон с яйца

Карфиол и бекон с яйца

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Карфиол и бекон с яйца
Снимка: Lenka
1 / 5
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Толкова просто, а толкова вкусно - опитайте и ще се убедите !"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 малка глава
  • бекон - 200 г
  • яйца - 6 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • чесън на прах - 1/4 ч.л.
  • бекон - 100 г
  • къри - 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - (2.5 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 2 с.л.
  • рикота - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври и добавете почистения карфиол. Варете петнадесет минути.

Прецедете карфиола и го оставете да изстине. Разделете го на малки цветчета.

Разтопете маслото в тиган. Нарежете бекона на по-малки парчета и го запържете в маслото. След две минути добавете карфиола. Запържете за 2-3 минути.

Разбийте яйцата в купа, добавете киселото мляко, сирене рикота, чесън на прах, къри, сол, черен пипер и бакпулвер.

Изсипете разбитите яйца в тигана и разбъркайте миш маша за няколко минути.

Карфиолът и бекон с яйца е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: