Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Задушени миди с черупки в бяло вино

Задушени миди с черупки в бяло вино

Задушени миди с черупки в бяло вино3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Класика, която ни напомня за летните слънчеви дни - миди, задушени в бяло вино"

Необходими Продукти

  • миди - 700 г
  • бяло вино - 200 г
  • вода - 200 г
  • масло - 50 г
  • чесън - 5 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото нещо, което трябва да направим, като си купим мидите, е да ги накиснем в студена вода - веднага щом ги занесем у дома.

След това изтъркваме черупките с четка и почистваме от висящото мустаче, с което са били прикрепени.

Най-лесно се прави, като се издърпат с рязко движение в посока дължината на мидата.

Вземаме си дълбока тенджера с капак и я поставяме на котлона да се загрее.

Поставяме в нея мидите и заливаме с бялото вино, нарязаното на парченца масло, водата, пресования чесън и подправките.

Захлупваме и оставяме да се задушават за 5 минути, след това хващаме внимателно с ръкавици тенджерата и разклащаме, за да се разтворят мидите.

Сервираме веднага морските дарове, докато са още топли.

Задушените миди с черупки в бяло вино са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: