Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирени Мезета»Пилешки дреболии с кисели краставички

Пилешки дреболии с кисели краставички

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269812
Пилешки дреболии с кисели краставички
Снимка: TanyaGyurova
1 / 6
09/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 тарелка
  • пилешки сърца - 1 тарелка
  • лук - 3 глави
  • праз - 1 стрък
  • кисели краставички - 1/2 буркан
  • риган
  • черен пипер - на зърна
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате дробчетата и сърцата добре. Слагате ги в подходяща по размер тава с олио на дъното.

Нарязвате лука и праза на по-едри парчета и ги добавяте при дреболиите.

Посолявате и поръсвате с риган дреболиите и ги разбърквате внимателно, за да се овкусят добре отвсякъде.

Поръсвате дреболиите с олио, добавяте няколко зърна черен пипер и отново разбърквате полека.

Слагате тавата във фурната и печете на 200 градуса, като през 10-15 минути разбърквате внимателно.

След като минат 20-тина минути от печенето, добавяте нарязани на средно големи парчета киселите краставички и разбърквате внимателно.

Не е нужно да наливате вода, защото продуктите пускат достатъчно.

Ако прецените, може да добавите още олио, тъй като лукът и дробчетата стават по-вкусни, когато не са сухи.

Важно е, да обръщате дреболиите на 15-тина минути, тъй като иначе ще изсъхнат от едната страна, а от другата ще са като варени. Биреното мезе е готово.

Пилешките дреболии с кисели краставички са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: