Начин на приготвяне
Смилате в чопър или блендер ядките - лешници, бадеми, кашу и бразилския орех.
Слагате в дълбока купа смлените ядки и добавяте към тях фъстъченото масло, сусамовия тахан, меда, какаото и кокосовото масло (да е течно) и разбърквате много добре, до хомогенна смес.
Ако прецените, че не е достатъчно сладко, не бързайте да добавяте още мед, защото сушените плодове са доста сладки.
Добавете и сушените боровинки и стафиди и отново разбъркайте добре.
Отделете една част от сместа в купа и сложете за около 15 мин. в хладилника.
Другата част от сместа разпределете във формички за лед, за предпочитане с капак, за да не поемат от миризмите в хладилника.
Сложете формата за лед във фризера за 15-20 мин., след което я преместете в хладилника. Тези бонбони са за следващия ден, преди преход в планината, за енергия.
Вземете купата с първата половина от сместа, която сложихте в хладилника и от нея направете топчета, които оваляйте в смлените орехи.
Може да ги хапвате веднага, след което отидете да тичате в парка.
Домашните енергийни бонбони без бисквити са готови.