Енергийни веган бонбони

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5646k2k6
Енергийни веган бонбони
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
25
"Енергийни веган бонбони - много здравословни, много енергийни...за да търчат всички безспир около елхата"

Необходими Продукти

  • сурово кашу - 250 г
  • фурми - 200 г без костилка
  • сусамов тахан - 100 г
  • кленов сироп - - 2 с.л.
  • бадемово брашно - 5 с.л. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суровото кашу се накисва във вода за няколко часа, така бонбоните ще станат много по-меки и по-сочни.

Почистете фурмите от костилките и нарежете всяка на 2-3 парчета.

В блендер поставете накиснатите ядки заедно с почистените фурми и кленовия сироп и ги смелете.

Добавете сусамовия тахан и разбъркайте до еднородна смес. Оставете сместа в хладилник за 1 час.

От получената гъста каша оформете бонбони с желаната от вас големина.

Оваляйте в бадемово брашно или смлени бадеми.

Поставете получените бонбони в хартиени формички и наредете в чиния. Съхранявайте суровите бонбони в хладилник до 10 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: