Изненадващо вкусна морковена торта

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Чирак
34
336
104
67
12/01/2021
"Грам не сме изненадани, че морковената торта е толкова вкусна, след като видяхме начина ѝ на приготвяне"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца343
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме морковения блат, като разбиваме яйцата със захарта до пяна, добавяме в изброения ред горепосочените продукти, като след всеки разбъркваме.

Бакпулвера слагаме в брашното и така го добавяме.

Печем на 170°C загрята фурна 35-40 мин. Оставяме да изстине.

След това си приготвяме крема за тортата, като слагаме изброените продукти за крема в съд и на котлона, докато се сгъсти, като непрекъснато бъркаме, добавяме маслото и ванилията и портокаловите корички сваляме от котлона.

Вече изстиналия блат разрязваме на две и слагаме от горещия крем между двата блата във форма с ринг.

Отгоре също от крема и оставяме морковената торта в хладилник за няколко часа.

Може отгоре със сметана и маскарпоне вместо с млечния крем или да се опече един голям блат, да се залее с горещия крем и да се поръси с кокосови стърготини.

Нека ви е сладко с тази изненадващо вкусна морковена торта.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар