Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Сочна пица с кренвирши, гъби и лук

Сочна пица с кренвирши, гъби и лук

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Сочна пица с кренвирши, гъби и лук
Снимка: TanyaGyurova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Домашната пица си е деликател, а тази рецепта, включваща гъби, лук и кренвирши - истинска класика"

Необходими Продукти

  • тесто за пица - 1 пак. (разточено и навито на руло)
  • кренвирши - 3 бр.
  • печурки - 5 - 6 бр. гъби
  • червен лук - 1 глава
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л. или сос
  • кашкавал - ок. 250 г
  • риган
  • олио - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстилате тестото за пица, както е с хартията за печене, в подходяща тава за пица.

Ако имате от другия вид тесто, го разточвате и го слагате върху хартия за печене, намазана леко с олио или зехтин.

Намазвате тестото отгоре с доматено пюре или доматен сос (става и със сос за спагети).

Поръсвате леко с олио или зехтин.

Нарязвате лука на тънки шайби или полумесеци и го разпределяте равномерно по цялата пица.

Нарязвате гъбите на тънки парчета и ги подреждате върху лука.

Аз обикновено пека една тава гъби с масло и ползвам част от тях за пицата. Така съм сигурна, че са добре опечени и овкусени от маслото и подправките.

Нарязвате кренвиршите на средно дебели кръгчета и ги подреждате върху пицата равномерно.

Слагате да се пече на 200°C и през това време си нарязвате кашкавала на слайсове с дебелина ок. 0.5 см.

След 10 мин редите кашкавала равномерно по цялата сочна пица с кренвирши, гъби и лук, поръсвате с риган и допичате до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: