Начин на приготвяне
Гъбите се нарязват на дребно и се задушават на умерен огън с малко сол и 1 с.л. масло, докато омекнат (добре е да се задушават продължително, защото са трудносмилаеми).
Лукът се нарязва на шайби с дебелина около 3-4 мм и се задушава на умерен огън с 1 с.л. масло и малко олио, докато стане прозрачен.
Тестото се замесва по следния начин: в купа се слага размекнатият маргарин, поразбива се, към него едно по едно се добавят яйцата, после киселото мляко, после брашното със содата и лимонтузуто, всичко се разбърква енергично и се разстила на тънък пласт в предварително намазана с олио и поръсена с брашно тава.
Отгоре се нареждат гъбите и лукът, настъргва се кашкавалът или се надробява сиренето, пицата се поръсва с доматения сок и се слага да се пече в предварително загрята фурна.
Щом бухне, огънят се намалява до 200 градуса и пицата се допича. Извадената пица се поръсва с босилека и черния пипер и се сервира, може и студена.