Руски меден сладкиш

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
144
269
16/10/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 742
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете меда на водна баня. Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със захарта, след което ги добавете към меда. Овкусете с канела и карамфил. Разбъркайте содата в 1 ч.ч. брашно и я добавете към медената смес.

Разбийте белтъците на твърд сняг и ги добавете към останалите продукти. Време е да добавите още малко брашно, така че да получите гъсто тесто.

Сместа се изсипва в предварително намазнен и набрашнен съд за печене и се поръсва с натрошени орехови ядки. Медената пита се пече около 40 минути при 170 - 180 градуса до получаването на златиста коричка.

Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

За вас вече няма да има граници в сладкарството, защото комплектът от сладкарски инструменти за моделиране ще ви позволи да направите каквито желаете форми и декорации. Имате цели 12 части, от които да се вдъхновите.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Траянка
Траянка
03.11.2013 21:23
Тази рецепта не е точна.КОЛИЧЕСТВОТО НА МЕД Е МНОГО.Преди да пишете рецепти мислете.Така заблуждавате.Първо пробвайте и тогава споделяйте.
4
0