Начин на приготвяне
Лятно, свежо, сочно и вкусно - това важи за този сладкиш. В купа разбиваме яйцата със захарта до побеляване.
Сипва се кисело мляко с разбит в него бакпулвер, овесени ядки, олио, ванилия и накрая брашното.
Сипва се кексовата смес в тавичка върху хартия за печене. Отгоре се поставят кубчета пъпеш и печем на 180°C до суха клечка около 30 минути.
Изважда се върху решетка, хартията се сваля. Връща се обратно в тавата, може и в друга тава.
Желатин се приготвя по указание и оставяме да стегне, после се разтопява в мв за 20 секунди.
Разбърква се кисело мляко с мед, добавяме пасиран на пюре пъпеш и накрая желатина.
Заливаме сладкиша с глазурата и оставяме в хладилника да стегне около 2-3 часа.
Нарязва се на малки пастички, поръсваме отгоре с шоколадови пръчици и хапваме с кеф.
Лято е, а меденият сладкиш с пъпеш и глазура е лек и вкусен, насладете се!