Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Меден сладкиш с пъпеш и глазура

Меден сладкиш с пъпеш и глазура

Меден сладкиш с пъпеш и глазура
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Всяка хапка от медения сладкиш с пъпеш е удоволствие, от което със сигурност ще искате да опитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 50 мл
  • овесени ядки - 3 с.л. фини с връх
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • ванилова захар
  • пъпеш - 3 с.л. на малки кубчета
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • глазура
  • кисело мляко - 200 г
  • мед - 2 с.л. равни
  • желатин - 1 пакет
  • пъпеш - 100 г пюре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лятно, свежо, сочно и вкусно - това важи за този сладкиш. В купа разбиваме яйцата със захарта до побеляване.

Сипва се кисело мляко с разбит в него бакпулвер, овесени ядки, олио, ванилия и накрая брашното.

Сипва се кексовата смес в тавичка върху хартия за печене. Отгоре се поставят кубчета пъпеш и печем на 180°C до суха клечка около 30 минути.

Изважда се върху решетка, хартията се сваля. Връща се обратно в тавата, може и в друга тава.

Желатин се приготвя по указание и оставяме да стегне, после се разтопява в мв за 20 секунди.

Разбърква се кисело мляко с мед, добавяме пасиран на пюре пъпеш и накрая желатина.

Заливаме сладкиша с глазурата и оставяме в хладилника да стегне около 2-3 часа.

Нарязва се на малки пастички, поръсваме отгоре с шоколадови пръчици и хапваме с кеф.

Лято е, а меденият сладкиш с пъпеш и глазура е лек и вкусен, насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: