Начин на приготвяне
За блата
Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте на сняг със сока от лимон, солта и 120 г захар. Жълтъците ги смесете с лимоновата кора и с помощта на силиконова бъркалка с леки движения ги смесете с белтъците.
Пресейте брашното с бакпулвера и внимателно го разбъркайте със сместа.
Пандишпановия блат го разстелете на хартия за печене в плитка тава. Печете на загрята фурна на 210°C за 8 мин. Обърнете го още горещ върху кърпа, покрита с пудра захар, отстранете хартията и навийте на руло.
Трябва да го направите бързо откъм тясната страна на блата, за да не ви се втвърди и натроши. Оставете покрит с кърпата.
Обелете мангото. Половината нарежете на кубчета а другата половина пасирайте с 4 с л захар. Прибавете пюрето от манго към кубчетата.
Накиснете желатина и след пълното му стопяване, го смесете с извара. Бъркайте поне 2 мин.
Разбийте сметаната с 30 г захар на сняг. Прибавете към нея изварата и леко ги смесете.
Развийте рулото и го намажете с крема от извара и сметана и върху него сложете мангото.
Навийте на сладкото руло и го увийте с хартията и със стреч фолио го стегнете.
Оставете в хладилник за поне 2 часа.
След това можете да го поръсите с пудра захар, да декорирате рулото с манго или да го оставите така.