Каша от коприва

09/04/2012
"Пролетна каша за всички, които обожават свежият аромат на коприва "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 122
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената, измита и попарена за кратко коприва се пуска във вряща подсолена вода и се вари няколко минути. След това се стрива добре с дървена лъжица.

Прибавят се брашното, размито в студена вода, и счуканите орехови ядки.

Сместа се вари десетина минути и се подправя с подправките, изсипва се в тава и се полива с разтопеното масло.

Отгоре се нареждат нарязаните на осминки твърдо сварени яйца и се запича.

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ludmil
ludmil
03.04.2013 12:26
аз ли4но сам я пробвал и ми харесва само 4е без яицата.
0
0
Наско
Наско
18.05.2012 17:24
е, щом не искаш, не го печи, а само в тенджера го сготви
0
0
Симеон
Симеон
18.05.2012 16:06
Как така се изсипва в тава???Нещо няма логика!
0
0