Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с леща и чесън

Разядка с леща и чесън

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Разядка с леща и чесън
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Ако имате останала леща в пакета, използвате я за приготвянето на тази чудна разядка - няма да сбъркате"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • масло - 3 ч.л. или маргарин
  • вода - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно, след което ги задушете в лъжица масло. Добавете лещата и запържете всичко за кратко.

Налейте водата и оставете лещата да се вари до готовност - или докато водата се усвои.

Преди да махнете сместа от котлона, овкусете със сол и пипер на вкус.

Оставете леко да се охлади и пасирайте пастета с лъжичка оцет.

Готовата разядка може да намажете на препечени филийки.

Разядката с леща и чесън е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: