Начин на приготвяне
Изпечете патладжаните в тава във фурната, която сте застелили с алуминиево фолио. Изпечените патладжани задушете и след като изстинат, ги обелете.
Накълцайте ситно патладжаните и добавете към тях счуканите заедно чесън, сол и орехи. Объркайте и добавете цеденото мляко с малко майонеза по желание. В този случай не използвайте зехтин или друга мазнина.
При непрекъснато разбиване или счукване в хаванче добавете зехтин на тънка струйка, като може да използвате кухненски робот.
Проверете разядката как е на сол, добавете малко черен пипер по желание и скълцан магданоз.
В сезона на патладжана опитай непременно и предложенията ни за баба гануш, чуден патладжан в доматен сос или популярната мусака с патладжан.
Коментари