Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с патладжан и чесън

Разядка с патладжан и чесън

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Леко пикантна, много ароматни и толкова вкусна, че няма как да не ви стане любима"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 големи
  • кисело мляко - около 200 мл цедено
  • майонеза - 100 мл или по - малко (опция)
  • орехи - 40 г
  • чесън - 3 скилидки или на вкус
  • магданоз - няколко стръка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжаните в тава във фурната, която сте застелили с алуминиево фолио. Изпечените патладжани задушете и след като изстинат, ги обелете.

Накълцайте ситно патладжаните и добавете към тях счуканите заедно чесън, сол и орехи. Объркайте и добавете цеденото мляко с малко майонеза по желание. В този случай не използвайте зехтин или друга мазнина.

При непрекъснато разбиване или счукване в хаванче добавете зехтин на тънка струйка, като може да използвате кухненски робот.

Проверете разядката как е на сол, добавете малко черен пипер по желание и скълцан магданоз.

В сезона на патладжана опитай непременно и предложенията ни за баба гануш, чуден патладжан в доматен сос или популярната мусака с патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николай Йорданов
Николай Йорданов
Страхотна!
17.06.2022 18:08