Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини от бутер тесто

Гризини от бутер тесто

Гризини от бутер тесто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
30
"Удоволствие е да си ги хрупаш тези гризини от бутер тесто"

Необходими Продукти

  • бутертесто
  • риган
  • пармезан - 50 г настърган
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отворете тестото и сложете на набрашнен плот. Разрежете ленти от по 1.5 см.

Всяка лента разрежете през средата. Усучете двата края и поставете домашните гризини в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Поръсете с ригана и пармезана.

Печете бързите соленки в загрят фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете гризините от бутер тесто от фурната, оставете да се охладят и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: