Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Емпанади»Емпанадас с Бутер Тесто

Емпанадас с Бутер Тесто

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Емпанадас с Бутер Тесто
Снимка: marcheva14
1 / 2
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"Обърнете специално внимание на апетитната плънка, за останалото сме осигурили бутер тесто"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 300 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • яйца - 2 бр. , твърдо сварени
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • кайенски пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л. на люспи
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • телешки бульон - 200 мл
  • маслини - 1/2 ч.ч. зелени, ситно нарязани
  • стафиди - 1 с.л.
  • масло - 50 г , разтопено
  • бутертесто - около 2 до 3 пакета
  • яйце - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Две плоски тави, покрити с хартия за печене.

Яйцата се сваряват за 10-12 мин. Обелват се и се охлаждат до стайна температура.

В дълбок тиган се загрява зехтинът, добавя се наситнен лук, задушава се за 1 - 2 мин да омекне и се добавя зелената чушка, нарязана на ситно, добавя се и каймата, разбърква се, докато стане на трохи. След това се добавят и всички подправки и се готви за още 1-2 мин.

Залива се с бульон /около 200 мл/ и се оставя на умерен котлон към слаб, докато напълно се абсорбира течността. Сваля се от котлона и се добавят стафидите, маслините и нарязаните на малки кубчета яйца. Посолява се със сол и прясно смлян черен пипер. Охлажда се напълно.

Бутертестото се отваря, леко се разточва с точилка и с голяма форма около 12 см се изрязват кръгове, общо 16-18 бр. Във всеки кръг се поставя по 1 с.л. от напълно охладената плънка, крайчето на тестото се намазва леко с вода, прехвърля се тестото и се запечатва с пръсти или се ползва вилица.

Емпанадите се намазват с разтопено масло, оставят се на студено, докато загрее фурната.

Пече се на 180 градуса за около 20-25 мин.

Емпанадите с Бутер Тесто са много вкусни!

Източник: LoveFood

Забележка: Количеството в рецептата е много - за около 18 бр. емпанади. Може да се раздели наполовина.

Въпреки правилата за ползване на бутертесто, отново събрах изрезките, охладих и разточих, за да използвам плънката докрай. Не бухва така хубаво, но са с приличен външен вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: