Пуешки кебап в кукео

Пуешки кебап в кукео
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
25/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 350 г
  • лук - 3 бр.
  • червено вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • червен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешкото и нарежете на хапки.

Включете кукеото и задайте режим пържене. Сложете 3 с.л. олио и изпържете месото до златисто.

Добавете лука, нарязан на полумесеци. Пържете около 10 минути или до омекване.

Сложете червения пипер, а след няколко минути и виното.

Изчакайте да се изпари алкохолът и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Добавете подправките и разбъркайте.

Изключете режим пържене и задайте варене под налягане за 15 минути.

Затворете капака и изчакайте да свърши програмата.

Отворете и сгъстете кебапа с размитото брашно с вода.

Задайте отново варене под налягане и нагласете таймера за 2 минути.

Затворете и като свърши програмата, вашият пуешки кебап в кукео е готов за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: