Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Гювеч»Пуешко с картофи в гювеч

Пуешко с картофи в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пуешко с картофи в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
2
"На такава вкусна гозба не се кани, гостите ще си дойдат и сами"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • сол
  • зехтин - 2+2 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • кайенски пипер - 1/4 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • розмарин - 1 с.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • картофи - 600 г
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се приготвя марината от половината зехтин, сос Уорчестър, кетчуп, кайенски пипер, чесън на прах, суха мащерка и розмарин. Съставките се разбъркват добре до образуване на еднородна паста.

Пуешките бутчета се измиват, подсушават, поръсват се със сол и се намазват с готовата марината. Слагат се за около 3-4 часа в хладилника за да поемат ароматите.

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Поръсват се със сол, черен пипер и се поливат с останалият зехтин. Разбъркват се и се слагат в глинения гювеч.

Отгоре върху тях се поставят бутчетата. Налива се около 100 мл вода и гювечът се поставя в студената фурна.

Първият половин час бутчетата се пекат на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса.

Пуешкото с картофи в гювеч е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
ami lukat
13.11.2022 16:24