Начин на приготвяне
В купа се приготвя марината от половината зехтин, сос Уорчестър, кетчуп, кайенски пипер, чесън на прах, суха мащерка и розмарин. Съставките се разбъркват добре до образуване на еднородна паста.
Пуешките бутчета се измиват, подсушават, поръсват се със сол и се намазват с готовата марината. Слагат се за около 3-4 часа в хладилника за да поемат ароматите.
Картофите се обелват и нарязват на едри парчета. Поръсват се със сол, черен пипер и се поливат с останалият зехтин. Разбъркват се и се слагат в глинения гювеч.
Отгоре върху тях се поставят бутчетата. Налива се около 100 мл вода и гювечът се поставя в студената фурна.
Първият половин час бутчетата се пекат на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса.
Пуешкото с картофи в гювеч е много вкусно!
Коментари